2013. augusztus 9., péntek

Sváb, Cucu, Kocka, Zaki, Púpos, Öreg, Rongylábú…

Amikor szerény eszközeinkkel a KEROX ügyében elkezdtünk házalni a médiánál, több olyan szerkesztő is volt, aki kerek-perec megkérdezte, hogy milyen politikai színezetű a város vezetése.
 
 
Kit érdekel?! Megvalljuk, az Aranycsapat játékosainak beceneve könnyebben eszünkbe jut, mint a helyi képviselők neve... Ugyanakkor hálásak vagyunk, ha közreműködésükkel megvalósult olyan önkormányzati programokon vehetünk részt, amelyek közösséget teremtenek és/vagy szórakoztatnak (gyereknap, tavaszköszöntő, külföldi hagyományőrzők fellépése, Szent Iván napi tűzugrás, disznóvágás…), és dühösek vagyunk, ha elviszi az utcánkat a víz, ha mások szemetét kell összeszednünk, ha a mienket hetekig nem viszik el, ha azt látjuk, hogy a óvodák pormentesítése, műfüvesítése helyett az önkormányzat előtti területet füvesítik, térkövezik…
 
 
Tisztelettel kérünk minden baloldali, jobboldali és független, Diósdot bármilyen szinten és fórumon képviselő személyt, hogy a továbbiakban a különféle politikai jelzők, szidalmak ránk aggatása nélkül szíveskedjenek egy ilyen kaliberű ügyben megnyilvánulni, ahogyan tesszük azt mi is, e napló írói, a tüntetés szervezői, civilek.
 
 
Diósd lakosai nem a politikai lózungokra kíváncsiak, most, amikor a KEROX Kft. újabb ipari üzemet akar a nyakunkba telepíteni, az iskola, óvoda, természetvédelmi terület és a családok közvetlen közelébe, a város mértani központjába.
 
 
Reméljük, hogy a lakosság azon vágyakozása, miszerint ÉLHETŐ DIÓSDOT szeretne, politikai világnézettől függetlenül eljut majd az egymástól elhidegült képviselők fülébe is, és őszintén bízunk benne, hogy ez az ügy nem csak a képviselőtestületi ülések idejére ülteti majd egy asztalhoz Önöket, annak érdekében, hogy a probléma megoldásán gondolkodjanak. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy ennyit tegyenek meg értünk helyi lakosokért ‑ politikamentesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése