2013. augusztus 2., péntek

Local Agenda 21.

Diósd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 10-ei ülésén elfogadta az uniós forrásból támogatott KEOP 1.2.0/2F-2009-001 számú ún. csatorna pályázathoz a LOCAL AGENDA 21 (LA 21) fenntarthatósági tervet, programot.
Link:
 
 
A terv többek között a „zöld ipar”, a „vállalati társadalmi felelősségvállalás”, a „zöld önkormányzat” témakörében fejti ki az önkormányzat hitvallását, terveit.
Íme, egy gyönyörű, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő idézet belőle:
„Végül rendet kell tartani! Nem kell ontani a környezetvédelmi és zöld jogszabályokat, éppen elég a jelenlegieket betartatni. Minden szereplőnek tudnia kell, ha vét a szabályok ellen, biztosan és gyorsan elnyeri büntetését. Jelenleg a legkevésbé sincs így. Túl sok a kibúvó, túl zavaros az ítélkezési gyakorlat. Ugyanaz vonatkozzon kicsire és nagyra egyaránt! A cégméret, nem ad felmentést, inkább kötelez.”
Hosszú fejeztek szólnak továbbá a zaj és rezgés elleni védelemről, a levegőtisztaság védelem feladatairól az ezekkel kapcsolatos önkormányzati szerep-, és felelősségvállalásról.

Íme, további idézetek:

·                A gazdasági területi és lakóterületi funkció megengedett zajterhelési határérték eltérése 10 db. a zajhatás csillapítása érdekében a gazdasági terület határán belül egy 20 m széles, háromszintű, vegyes fajú, örökzöldeket is tartalmazó zajvédő cserje- és erdősávot javasolt telepíteni. A gazdasági területek körüli mezőgazdasági területek ne legyenek beépíthetők.”

·                „Zajkibocsátással járó tevékenység (üzemlétesítés, felújítás, építés) megkezdése előtt a területileg illetékes felügyelőségtől zajkibocsátási (emissziós) határérték megállapítását kell kérni és annak betartásáról gondoskodni kell.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése