2013. augusztus 27., kedd

Nyílt levél Jegyző Úrnak

Dr. Szabó Ferenc Diósd város jegyzője a Diósdhéjban júliusi számában az alábbi írást jelentette meg (azonnali válaszként a tiltakozók közleményére lásd a júl. 24-i blogbejegyzést "Diósdhéjban - 2013. júliusi szám vonatkozó cikke" )

 

 Jegyző úr leveléhez, csak két nyúlfarknyi megjegyzést fűzünk:

1.              Igaz, hogy az építési engedély az 1. oldalán, ahogyan jegyző úr is írja „műanyaggyártással foglalkozó kereskedelmi- és üzemépület”-et említ. Ugyanakkor, aki végigolvassa az építési engedélyt, az a 9. oldalon, már a technológiai leírásra utalva „a fogászati termékek gyártása során a belső légtérbe kerülő porszennyeződés”-nek a gépi úton, 10-szeres légcserével a környezetbe juttatásáról szóló részt találhat. A KEROX cégcsoport fogászati termékei cirkónium oxid  kerámiák. Tehát műanyaggyártás ÉS KERÁMIAGYÁRTÁS lenne a profil valójában, de ez valami miatt már kimaradt az építési engedély határozatának főszövegéből. Biztosan azért, mert így még durvábban hangzott volna. Egyébként a cég (és mindegy, hogy KEROX vagy KEROX Dental) főtevékenységének TEÁOR száma 23.44, amely a KSH oldaláról a következő linkről (http://www.ksh.hu/docs/files/532988.PDF) letölthető TEÁOR (tevékenységi körök egységes ágazati osztályozási rendszere) jegyzék szerint a „Műszaki kerámia gyártás”-t jelöli.

2.              Örülünk, hogy jegyző úr megemlíti tájékoztató levelében a GKSZ-1 övezet megnevezését, amely a kereskedelmi és szolgáltató besorolásra utal. Az előző pontban az építési engedélyből idéztünk: „műanyagGYÁRTÁSSAL foglalkozó”, valamint „fogászati termékek GYÁRTÁSA során”. Nem kereskedelem ezekkel a termékekkel, még csak nem is valamiféle szolgáltatás, hanem GYÁRTÁS. Aki gyárt menjen GIP övezetbe, hiszen a Helyi Építési Szabályzat szerint ott a helye. Elképzelni sem tudjuk, hogyan lehet feloldani jegyző úr levelében található ellentmondást miszerint: „övezeti előírásoknak a tervek megfeleltek.” Melyik tervek? Melyik övezeti besorolásnak?

 

Igaz, csak fizetett hirdetésként (45 e Ft ! ), de mégiscsak megjelent a Diósdhéjban augusztusi, ünnepi számában az alábbi, a jegyző úrnak írt nyílt levél.
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése