2013. szeptember 8., vasárnap

Nyilatkozzanak a képviselők!

Szeptember 4-én az alábbi levelet küldtem el Diósd város minden önkormányzati képviselőjének.

 „Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő Urak!

A múlt heti (08.29.-ei) képviselő-testületi ülésen elhangzottakról beszámoltunk azoknak a civileknek, akik a KEROX építkezését ellenzők részéről aktívabbak az átlagosnál.

Egyöntetű volt az a vélemény, hogy akkor lehet egyáltalán arról beszélni, hogy leüljünk egy asztalhoz mint bizottság, és áttekintsük az építkezés helyzetét, ha tudjuk, hogy nem csak a lakosság, hanem a képviselőtestület tagjai is mögöttünk állnak, azonosan gondolkodunk az ügyben, közös a célfüggvény.

Miután a lakosság álláspontja az, hogy nem akarunk ipari termeléssel foglalkozó üzemet az adott területre, pont ehhez kérjük az önök támogatását, segítségét.

Megértettük, hogy a testület álláspontja az, hogy ebben a hatósági ügyben nincsen hatásköre, ugyanakkor véleménye, képviselt álláspontja minden képviselőnek van, lehet.

Úgy gondoljuk, hogy az adott területre sok mindent építhet a vállalkozó, csak éppen ipari termelést nem végezhet ott. A testületi ülésen többek részéről ezzel azonos vélemény hangzott el, és elhangzott az is, hogy az adott területen nem akarnak gyárat. Ennek a kijelentésnek a fontosságára ott, akkor, külön felhívtam a figyelmet.

Arra kérjük önöket, hogy aki úgy gondolja, hogy az adott területre nem akar műanyag- és porcelán gyártással foglalkozó ipari csarnokot, az a csatolt nyilatkozat aláírásával vállalja ezt fel.

Polgármester urat szeretnénk tisztelettel megkérni arra, hogy a csatolt nyilatkozatot tegye elérhetővé minden képviselő számára a Hivatalban, és működjön közre abban, hogy ezt a képviselők mihamarabb elérjék és aláírják.

Kérem Polgármester urat, hogy szeptember 10-ig (kedd) engem az ügyben keresni szíveskedjen azzal, hogy az aláírt ívet hol vehetem át. Gondolom addigra megszületik a testületnek a bizottság felállításával kapcsolatos végleges határozata is.

Vállaljuk, hogy a képviselő urak nyilatkozattételéről a diósdi lakosságot tájékoztatni fogjuk, az aláírt nyilatkozatot az interneten közzétesszük, mint bizonyságát annak, hogy a képviselőtestület az ügyben a lakosság oldalán áll.

Köszönettel:
Fortuna Zoltán”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése