2013. szeptember 15., vasárnap

Mi történt a héten a KEROX ügyben? 1. (09.09.-09.15.)

Beindítjuk Mi történt a héten a KEROX ügyben? című „rovatunkat”, amelyben rendszeresen összefoglaljuk az adott hét történéseit.
 
Hétfőn reggel még a Blikk hétvégi írása izgatott bennünket (http://m.blikk.hu/blikk_aktualis/rettegnek-a-diosdiak-az-uzemtol-2210007#&ui-state=dialog), továbbá az, hogy lehet-e a lakosoknak esélye arra, hogy a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megítélje számunkra az ügyféli jogállást, így közigazgatási vonalon is tovább vihessük az ügyet. (A Pest Megyei Kormányhivatal másodfokú elutasító határozat ellen ezen a bíróságon lehetett fellebbezni.)

Ekkor kaptuk a hírt, hogy a KEROX Kft. nevében bizonyos Scherer Ferenc a szomszédos lakosokkal azt a hírt közölte, hogy a KEROX Kft. a folyamatban lévő építkezés már megkezdett kivitelezési munkáit végérvényesen leállította. Scherer úr eredetileg azért találkozott volna a lakosokkal, hogy ingatlanaik megvételéről tárgyaljon velük.

Délután a TV2 forgatott településünkön, amelyet az esti Tények című műsorban az egész ország láthatott (http://tv2.hu/musoraink/tenyek/134070_vegyi_uzem_ellen_tiltakoznak.html). A műsor átlagos nézettsége egy nyári mérés szerint 800ezer fő körüli. Lényeges, hogy az adásban már nem végérvényes leállításról, hanem felfüggesztésről volt szó.

Kedden rendkívüli képviselőtestületi ülésen voltunk. Az ülésen történtekről későbbi naplóbejegyzésben számolunk be.

Csütörtökön megjelent a Demokrata Ipari övezet című írása.
 


 



 

Pénteken eljutott a KEROX Kft. vezetőihez a cég Homokbánya úti telephelye körül élő 57 család által megbízott ügyvédi iroda felszólítása. Ennek lényege, hogy a lakosság felszólította a céget a bűz végérvényes megszüntetésre, ellenkező esetben további jogi lépéseket helyeztek kilátásba.

Szombaton tiltakozó közösségünk kialakította  véleményét az augusztus 29-ei képviselőtestületi ülésen elfogadott határozat értelmében létrehozott KEROX beruházást vizsgáló bizottságban való lakossági részvételről, továbbá egyeztettünk arról, hogy a közeljövőben milyen módon folytassa a lakosság a tiltakozását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése